1. GST-PuiU3 1-3

GST - PuiU3 1-3 (Tali, 30.10.2011 klo 13:30)

Mikko (3) - PuiU3 I (5) 6-4, 2-6, 5-7

Omassa kaksinpelissä oli avaimet voittoon. Vein ekan suht selkeästi 6-4, kun sain vastustajan pelin aika sekaisin. Toka meni puhtaasti vastustajalle 2-6, kun aloin lopussa jo valmistautua kolmanteen erään. Huono erä multa. Kolmas alkoi tasaisesti, mutta breikkasin 4-3:een ja pidin perään omani 5-3:een. Sitten vastustaja menee omassa syöttövuorossaan 40-0 -johtoon, mutta pelaan loistavasti neljä pistettä putkeen ja saan matsipallon. Matsipallossa mulla hyvä paikka voittoon, kun pääsen lyömään linjalta kämmenen crossina. Vastustaja ulkona tilanteesta, mutta pallo 30 senttiä leveäksi. Toista tilaisuutta en saa, vaan vastustaja rullaa 5-7 -erävoittoon :(

Markus (1) - PuiU3 II (5) 2-6, 3-6

Oma peli kaatui todella huonoon syöttöön (vetelin koko ekan erän kaksareita, koko pelissä pidin syöttöni kerran), sekä olemattomaan pallovarmuuteen (miltei kaikki pisteet tuli vastustajalle virheistä). Besides that, mutta sehän se nyt onkin näissä peleissä aina se suurin kynnys, matsi olis ollu täysin voitettavissa. Eli mitä meikä kaipaa on vaan lyöntitunteja, ei sen kummempaa :).

Timo (1) - PuiU3 III (1) 4-6, 1-6

Kaksinpelivastustajalla oli varma ja painava syöttö (myös kakkonen tuli kovaa) ja hyvät lentolyönnit. Aika harvinaista tälle tasolle. Peruslyöntipuolella olin mielestäni vahvempi, joskin rystylyönnin kanssa oli molemmilla vaikeuksia.

Eka erä meni tasatahtiin ilman breikkejä 4-5 -tilanteeseen asti, jolloin pelasin huonon syöttövuoron. Kokonaisuudessaan erä oli multa kuitenkin parempi kuin yksikään treenierä tänä vuonna. Breikkisaumat oli heti ekassa geimissä, mutta en pystynyt niitä käyttämään. Harmikseni luottomailasta meni jänteet jo kolmannessa gamessa - varamailassa oli selvästi löysempi jännitys, ja huonompi kontrolli. No, tästä ei voi syyttää kuin itseään.

Tokassa erässä molemmat pitivät syöttönsä 1-1 -tilanteeseen, jonka jälkeen peliini tuli aivan liikaa virheitä. Syöttö ei kulkenut, ja hyvin toimineelta kämmenpuolelta tuli helppoja virheitä. Mukaan sattui muutama kunnon aivopieru, kuten Johan voi todistaa. Erä meni 6-1, joka ei tapahtumia ehkä täysin kuvaa, mutta vastustaja oli joka tapauksessa tällä kertaa parempi.

Harmi sinänsä, koska takakentältä mulla ei ollut missään vaiheessa ongelmia (tai kiire), ja heti pisteiden käynnistyttyä otin ohjat ja liikutin hyvin vastustajaa. Ekassa erässä tämä toikin pisteitä, mutta tokassa tuli tosiaan virheitä enemmän kuin voitettuja pisteitä.

Isoimmat syyt (omassa pelissä) tappioon olivat kuitenkin huono palautustyöskentely (vastustaja toki syötti hyvin, mutta kyllä varsinkin kämmeneltä pitäisi saada enemmän palloja peliin), keskinkertainen syöttäminen ja liiat virheet. Matsirutiinia kaivataan lisää, jotta tällaisista peleistä saisi jatkossa väännettyä voittoja. Vastustaja oli sinänsä sopiva tasonmittari, ja hänen tasonsa (1) ja kolmospelaajan paikka kertoi vain siitä, ettei matseja ollut alla.

Mikko (-) / Timo (3) - PuiU3 II (2) / III (-) 6-4, 1-6, 10-7

Mikko: No siitä nyt ei ole paljoa sanomista. Itse olin paska. Olisin kyllä erittäin mieluusti antanut jonkun muun pelata sen, reilu 2-tuntinen singeli siihen alle vei mehut aika totaalisesti.
 
Timo pelasi mielestäni aika hyvin. Se super-tiebreak -spedeily nyt on aika lottoa, tällä kertaa meidän arpa osui.

Timo: Neluriin lähtiessä joutui hieman motivoimaan/tsemppaamaan hieman vähissä henkisissä ja fyysisissä voimavaroissa (ymmärrettävästi) olevaa kapteenia :) Matsi aloitettiin hyvin olemattomalla lämmittelyllä, joten alku meni meiltä hieman ohi. Pelimme ei mitenkään ihmeellistä ollut, mutta pelasimme suuremmin hölmöilemättä, mikä riitti 6-4 -erävoittoon. Mielestämme vastustajista kakkospelaaja oli jonkun verran kolmosta heikompi, joten pyrimme suuntaamaan palloa enemmän sille puolelle.

Heti tokan erän ekassa gamessa breikkasimme vastustajan kolmospelaajan hyvän syötön, ja kaikki näytti hyvältä. Valitettavasti sitten tuli meiltä ottelun heikoin vaihe, ja hävisimme monta gamea putkeen. Joukossa oli tiukkoja gameja ja joku no-ad:kin, eivätkä pallomme tahtoneet oikein kunnioittaa rajoja. 1-5 -tilanteessa aloimme jo keskittyä super tiebreakiin.

Super tiebreakiin nostimme hieman tasoa, lisäksi parissa pallossa kävi hieman tuurikin ja tokassa erässä tasaisesti pelannut vastustajapari teki sopivasti pari virhettä. 4-6 -tappiotilanteesta nousimme 9-6 -johtoon ja hoidimme matsin lopulta toisella ottelupallolla.

Oma peli kulki nelurissa ihan ok - palautus toimi jo paljon paremmin, mutta syöttöön jäi parannettavaa. Peruslyönnit ja verkkopeli kulkivat hyvin, joskin verkolla pitää mennä enemmän väliin. Mikko on pelannut varmasti parempaakin neluria, mutta raskaan kaksinpelin jälkeen hieno taistelu kapteenilta joka tapauksessa. Itse en varmasti olisi pystynyt samaan, jos olisin ollut yhtä väsynyt.

Vaikka voitto olikin merkityksetön sarjataulukon kannalta, mielestäni oli tosi tärkeää että saatiin edes tämä yksi voitto. Ja pelaaminen oli (vielä) mukavampaa kuin muistelin. Vaikka kaksarissa tulikin tappio, peliesityksessä oli paljon hyvääkin. Uskon vahvasti, että pistetili aukeaa jo ensi viikonloppuna!

Comments