4. GST-RajaTe2 1-3

GST - RajaTe 2 1-3 (Tali, 11.12.2011)

Lauri (4) - RajaTe2 I (17) 2-6, 3-6

Vastustaja oli parempi ja pelasi fiksusti, se on tunnustettava. Toisaalta oma valmistautumiseni oli ala-arvoista: edellinen kaksaritreeni yli kaksi viikkoa sitten, alla vain 2h neluritreeniä, ja kaiken lisäksi perjantain pikkujoulut painoivat vielä tuskaisen paljon jaloissa. Alun kolmeen geimiin en saanut paria lyöntiä enempää peräkkäin kenttään. Ihan asiallisista peruslyöntipaikoista räiskäsin surutta kentän rajojen väärälle puolelle. Kaksi voittamaani geimiä olivat positiivisesti syötönpitoja, vaikka toisaalta jonkun murron annoinkin parilla kaksarilla.

Vastustaja laittoi aina välillä stoppareita, joihin käytännössä aina ehdin, mutta usein perään seurannut lobbi olikin jo liikaa. Tällaisen juoksutuspisteen jälkeen sykkeet olivat taivassa ja pari seuraavaa pistettä meni palautuessa. Tokassa erässä sain hiukan skarpattua omia peruslyöntejäni ja voitin pari geimiä hyvällä painostavalla pelillä. 2-4 tilanteessa oli mahkut kavennukseen, seuraavassa geimissä tasoitin 3-5:een ja vastustajan syötössä nousin vielä 15-40 tilanteesta kaksi matsipalloa seivaten breikkipalloon, mutta siihen loppui pyristelyt.

Aina voi spekuloida, mitä mahdollinen kolmas erä olisi tuonut tullessaan, mutta ei vain paukut riittäneet sinne asti. Ilman amatöörimäistä valmistautumista olisin ainakin saanut haastettua vastustajan kunnolla, nyt tuli vain yksittäisiä onnistumisia. Ei muuta kuin ammattimaisemmalla otteella kohti vuotta 2012.

Ottelun kesto pallotteluineen 1h 20min, keskisyke ihan liian paljon.

Mikko (3) - RajaTe2 II (9) 6-2, 6-1

Vastustajajoukkueella oli ilmeisesti pientä sekaannusta kokoonpanon suhteen, ja kakkospelaaja hälytettiin paikalle muiden kaksinpelien jo alettua. Johan oli onneksi tullut ajoissa odottelemaan nelurin alkua, joten sain palloteltua puolisen tuntia ennen vastustajan saapumista kentälle.
 
Vastustajan kanssa vedimme pikaisen pallottelun ja arvonnan voitettuani annoin hänelle kunnian aloittaa syötöllä. Pitkän alkulämmittelyn myötä oma pelifiilis oli alusta lähtien hyvä, vastustajan puolestaan tuskaillessa epävarmojen lyöntien kanssa. Mursin kaverin kaksi ensimmäistä syöttövuoroa ja vaikka menetin myös oman ensimmäisen syöttöni, oli erä mun hallussa koko ajan. Vajaassa puolessa tunnissa taululla lukemat 6-2 ja oma peli erittäin hyvässä kuosissa. Eniten päänvaivaa vastustajalle koitui mun alakierteistä ja stoppareista, joitan viljelin tiheällä frekvenssillä. Syöttökin kulki kohtuullisesti ja kun vastustajalta ei onnistunut oikeastaan mikään, ei numeroissa ollut yhtään liikaa.
 
Toinen erä kulki samaa rataa kuin ensimmäinenkin. Lopullinen ratkaisu ja vastustajan selkärangan katkeaminen taisi tapahtua 2-1 -tilanteessa mun syöttövuorossa, kun kurotin mailani kovan palautuksen eteen saaden pallon kovalla kierteellä ylittämään juuri ja juuri verkon ja ottamaan pienen pompun taaksepäin kohti verkkoa. Vastustaja poimi pallon käteensä ja löi sen voimalla takapressuun. Loppu oli kosmetiikkaa ja toinen erä mulle selvin numeroin 6-1 ja koko matsi hienosti kotiin noin tunnissa.
 
Vastustaja oli tasolla 9, joten "uran" kovimmat tasoituspisteet napsuivat vielä voiton päälle. 

Timo (1) - RajaTe III (9) 3-6, 5-7

Vastustaja loi alkupallottelussa jostain syystä sen verran terävästi, että itse ilman "alkulämmittelyn lämmittelyä" en meinannut saada edes palloja takaisin. Pikkuhiljaa pääsin kuitenkin tempoon mukaan. Vastustajan pelaaminen näytti kuitenkin sen verran vahvalta, että usko menestykseen tässä matsissa ei ollut aluksi aivan huipussaan. Näin ollen päätin lähteä matsiin "ei mitään hävittävää"-meiningillä. Samoin päätin, että en tule tuuppaamaan kakkossyöttöä, vaan syötän jopa pienellä riskillä.

Vaikka pelasin ihan kohtalaisesti alussa ja siinä oli muutama tiukkakin geimi, vastustaja meni melko nopeaan tahtiin 0-5 -johtoon. Tuossa vaiheessa kyllä näytti siltä, että yhdenkin geimin voittaminen tulee vaatimaan melkoista venymistä.

Aloin kuitenkin pikku hiljaa päästä peliin paremmin mukaan, ja syötin hyvän syöttövuoron. Lisäksi vastustaja ei ollut enää niin zonessa kuin matsin alussa, ja sain parin virheenkin avittamana ensimmäisen geimini yllättävän helposti. Heti perään sain murron hyvällä pelillä. Tauon jälkeen pidin syöttöni vielä toistamiseen, mutta 3-5:ssä vastustaja piti syöttönsä ja otti erän yhden breikin erolla.

Toisessa erässä mentiin melko tasatahtia. Pelini oli parantunut selvästi, ja vaikka vastustaja löi napakoita peruslyöntejä ja syötti hyvin, sain jonkun verran pisteitä myös virheillä. Peli oli ajoittain ihan tenniksen näköistä, molemmat hakivat winnereitä. Itse havaitsin heti alussa, että pallon lyöminen keskelle kenttää ei tässä pelissä ole järkevä taktiikka, ja siksi yritin koko ajan tehdä pisteitä virheistä välittämättä.

Ainoa johtoni oli 4-3:ssa. Jälkikäteen ajatellen täytyy sanoa, että pelini ehkä hieman huononi tuossa vaiheessa, kun aloin ymmärtää että mahdollisessa kolmannessa erässä voisin olla vahvoilla. Erityisesti mainiosti toiminut syöttö alkoi pätkiä, ja tein muutaman tuplan. Ensimmäisen syötönmenetyksen sain kuitattua breikillä 4-5 -tilanteessa, mutta 5-5:ssä hävisin syöttöni uudestaan, enkä pystynyt enää vastabreikkiin.

Kokonaisuudessaan olen kuitenkin tyytyväinen peliesitykseen, se oli luultavasti parhaita kisamatsejani. Jonkun verran pitää kuitenkin vielä parantaa esim. palauttamista ja henkistä puolta, jotta tällaisen matsin pystyisi itselleen kääntämään. Syöttöön pitää olla loppua lukuunottamatta tyytyväinen, se toimi hyvin ja toi fiilistä muuhunkin peliin. Ykkösen tehot olivat vähän kateissa, mutta kovin moneen tuplaan en sortunut.

Syyspuolesta voi sanoa sen verran, että karusta saldosta (0-3 kaksareissa, 1-1 nelureissa) huolimatta kuntokäyrä on ollut selvästi nousussa, mutta vastustajilla on ollut kovia kolmospelaajia. Toka matsi ei ollut voitettavissa ja tämän kolmannen voittaminen olisi vaatinut aivan täydellistä onnistumista. Sen sijaan nykykunnossa ekan matsin tappio hieman harmittaa - uskoisin, että tällä hetkellä olisin paljon paremmissa lähtökohdissa tuohon matsiin. Tästä pitää parantaa vuonna 2012.

Johan (-) / Timo (3) - RajaTe I (9) / IV (6) 0-6, 3-6

Johan: Kovat vastustajat ja huono alku meiltä. Alussa olin kyllä ihan jäässä. Olisi ehdottomasti pitänyt lämmitellä hetken ennen ottelua. Pelasin loppua kohden omalla tasollani. Olisi lukemat ollut hieman toisenlaiset jos olisin aloittanut samalla pelillä kun mitä toisessa erässä esitin, kenties oltaisi saatu jopa kuusi peliä.

Timo:
Nelurista ei ole paljoa positiivista sanottavaa. Kaksinpelin jälkeen takki oli aika tyhjä, ja matsi lähti heikosti liikkeelle molemmilta. Kaksarissa olin rystyltä palautellut paljon kaaripalloja, ja nyt rystylle tulevat syötöt olivat hankalia vastustajan pelatessa hyvin verkolta. Samaten syötin paljon huonommin kuin kaksinpelissä - en osaa sanoa, miksi näin oli.

Pari no ad -geimipalloa meillä taisi olla, mutta erä meni kuitenkin sukkana 0-6. Tokassa erässä oli yksi hieno kolmen pisteen putki, sis. Johanin kaksi peräkkäistä ässää ja kolmantena mun jokseenkin ainoa päättäväinen isku/volley vastustajan jalkoihin sen jälkeen, kun Johanin ykkössyöttö oli napsahtanut just oikeaan kohtaan syöttöruutua. Yleisesti ottaen syötimme kuitenkin molemmat liian heikosti, jotta tällaisia vastustajia vastaan oltaisiin voitu pärjätä. Yhteispelikin oli ajoittain haussa.

Kokonaisuudessaan esitys oli heikko, erityisesti multa, ja vastustaja ei joutunut parhaimmilleen venymään. Olivat varmaankin lohkon paras neluripari, mutta kyllä parempaan olisi pitänyt pystyä. Varsinkin, kun matsilla oli vielä merkitystä, heikko esitys harmittaa. Syyskauden muut pelit ovat menneet omaan senhetkiseen tasoon nähden ok, joten hieman meni sarja pilalle vikassa pelissä. Johaninkin olisi varmasti ollut helpompi pelata kauden eka matsi, jos neluriparin esitys olisi ollut vähemmän luokaton.

Comments