2. HLK4-GST 0-4

HLK4 - GST 0-4 (Meilahti, 5.11.2011 klo 15:30)

Lauri (4) - HLK4 I 6-3, 6-3

Nuori kaveri vastassa, ja tyypillisesti löi pallottelussa rennon reippaasti ja nätisti. Omakin lyönti tuntui heti yllättävän hyvältä ja technifibren pallot olivat myös ok. Pelin alussa sitten iski meikälle tyypillinen kisakipsi, en saanut kolmea lyöntiä peräkkäin kenttään, tein tuplia ja kaveri meni äkkiä 3-0 johtoon.

Huomasin kuitenkin, että vastustajan lyöntien tehoista oli tippunut pykälä pois verrattuna pallotteluun, ja pysyin hyvin temmossa mukana. Skarppasin, ja sain helpohkon syötön pidon, murron ja olin pelissä mukana. Vastustaja koitti kovasti kiertää lyöntinsä kämmenelle, joka olikin hänen selvästi vahvempi puoli. Parhaimmillaan inside-out kämmen paukkui napakasti meikän rystynurkkaan.

Onneksi oma rysty kulki kuitenkin hyvin ja pääsin lyömään rennosti jyrkkää krossia vastustajan rystylle, josta tuli takaisin korkeita helpohkoja palloja. Oma kämmen ei ollut niin rennon varma kuin rysty, mutta silläkin sain riittävän hyvin lyötyä linjaan ja välillä juoksutettua kaveria krossilla kämmennurkkaan, josta usein löytyi hyvin tilaa. Voitin helpohkosti 7 geimiä putkeen tilanteeseen 6-3, 1-0 asti. 2-1 johtaessani tokaa vastustajalla oli omassa syöttössään jo 40-0 johto, mutta sain kuitenkin murrettua, ja saatoin kuulla selkärangan napsahduksen. Ottelu olisi omissa käsissäni.

Lopussa iski kuitenkin vielä voittamisen kipsi, toka erä tasoittui 4-3:een kunnes sain muutamien turhien virheiden jälkeen hoidettua matsin himaan rystywinnerillä pitkin linjaa. Hyvä avaus divarikaudelle, kisapelejä oppii pelaamalla pelaamalla kisapelejä.

Matsin kesto pallotteluineen 1:21, keskisyke 157, maksimi 179.

Mikko (3) - HLK4 II 6-1, 6-2

Vastassa junnu, joka ei epäjunnumaiseen tapaan vakuuttanut oikein edes alkupallottelussa, jossa junnut yleensä lyövät kaunista yläkierrettä mun räpeltäessä rystyltä jotain epätoivoista takaisin. Ottelu alkoi samalla linjalla, vein reilussa kymmenessä minuutissa ekat viisi geimiä ja pääsin syöttämään erävoitosta.

Divarihistoriani aikana (25 singeliä + 18 neluria) olen ainoastaan kerran vienyt erän 6-0, vaikka tilaisuuksia on ollut useita. Nyt siirryin 40-15 -johtoon, mutta kipsasin eräpalloissa ja hävisin lopulta syöttöni. Kokosin kuitenkin itseni heti seuraavaan geimiin, ja vein erän 6-1 vastustajan kahden kaksoisvirheen avittamana.

Toiseen erään vastustaja paransi selvästi peliään, mutta oli silti vaikeuksissa mun alakierteiden kanssa. Liike ei kaverilla myöskään ollut paras mahdollinen, ja vein useita pisteitä vain laittamalla palloa puolelta toiselle. Erän keskivaiheilla oli muutamia tiukkoja geimejä, mutta sain kuitenkin käännettyä ratkaisevat pallot itselleni ja vein toisen erän reilussa puolessa tunnissa 6-2.

Kaiken kaikkiaan kohtuu helppo voitto, tosin kaikki muut tulokset kuin selvä voitto suoraan kahdessa erässä olisivatkin olleet pettymyksiä, sen verran selkeä tasoero oli mun eduksi.

Markus (1) - HLK4 III 3-6, 6-1, 6-1

Pallottelussa olin sitä mieltä että 20v - junnu tulee viemään mua pahasti. Tämän lyönnit olivat erittäin yläkierteisiä ja painavia, sekä niissä oli varmuutta. Myös verkkotyöskentely vaikutti jäbältä hyvältä,
ja muutenkin olemus oli rento. Hemmo oli juuri tullut intistä komennukselta ja sanoi että siten pelaaminen oli jäänyt vähemmälle.

Eka erä meni silti omaan sössimiseen. Pidin syöttöäni tosi huonosti. Kaksareita hirveä määrä, sekä myös helppoja virheitä kun luulin pelaajan pelitasoa kovemmaksi ja siten yritin itse lyödä painavasti
vaikkei varmuutta siihen ollutkaan. 3-3 tilanteessa tuli vielä blackout kun rupes miettimään ihan muita juttuja ja vastustaja vei loput geimit (6-3). Tosin, kyllä vastustajalle pitää ekasta erästä kunniaa antaa, jos oma lyönti jäi lyhykesi veti tämä hyvällä sykkeellä pallon ulottumattomiin.

Kuitenkin, seuraavissa erissä kun huomasin että vastustaja kipsasi selkeästi pallotteluun verrattuna, otin omista lyönneistä voimaa pois, keskityin syöttöjen saamiseen ruutuun, ja vain pitämällä palloa elossa
ja vaihtelemalla puolia ja tempoa sain paljon helppoja pisteitä. Vastustaja teki virheitä, ja kun vain vuorotteli kämmentä ja rystyä sai niin helppoja paikkoja ettei tälläkään varmuuden tasolla niitä
kovin usein sössinyt. Seuraavat erät menikin ihan näytöstyyliin, molemmat 6-1.

Perjantaina kun kävi vähän treenamassa oli siitä lauantaille paljon hyötyä. Jahka nyt sais oikeesti vähän rotia treenien järkkäämiseen niin ihan hyvä tästä tulee. Nilkkakkaan ei mennyt pahasti, astuin kolmannessa erässä sen päälle ja lauantai-iltana/sunnuntaina se oli erittäin kipeä, mutta jo nyt suht kunnossa.

Lauri (5) / Mikko (-) - HLK4 I/II 6-1, 6-1

Mikko: Ennen peliä keskustellessa kävi ilmi, että vastustajat eivät olleet paljoa neluria pelanneet, ja pelin edetessä tämä kävi harvinaisen selväksi. Sijoittuminen ja yhteispeli oli ajoittain pahasti hakusessa. Me puolestamme lähdimme hyvällä itseluottamuksella jatkamaan GST:n voitokasta nelurisarjaa ja sen pidemmittä analyyseittä: olimme selvästi parempia, eikä numeroissa (6-1 6-1) ollut yhtään liikaa.

Lauri: Voitto tuli ihan peruspelillä. Pari kertaa vastustajat onnistuivat lämäämään syötönpalautuksen/peruslyönnin päin meikäläistä riittävän lujaa saadakseen pisteen, mutta muuten sekä Mikko että allekirjoittanut onnistuimme napsimaan verkolta monta suoraa pistettä. Oma fiilis ei matsissa ollut mikään superterävä, mutta tällä kertaa ei tarvinnutkaan, sen verran selvä tasoero meillä oli vastustajiin.

Matsin kesto pallotteiluineen 50min, keskisyke 138.
Comments