1. GST-GVLK4 1-3

GST - GVLK 4 1-3 (Tali, 28.10.2012)

Lauri (7) - GVLK4  I (14) 6-3 4-6 6-2

Perkele, jatkossa tällaiset matsit voitetaan oli vastustajan taso mikä tahansa. Ristiriitaiset fiilikset jäi päivän ottelusta, pelasin hyvin, en kipsannut enkä mielestäni ollut mitenkään ratkaisevasti vastustajaani huonompi, mutta en vain löytänyt voiton avaimia. Pallottelun perusteella pelkäsin jo häviäväni sukkana, ja kaksi ekaa geimiä hävisinkin ihan pystyyn. Sitten huomasin, että pysynkin temmossa mukana ja sain kovat syötöt palautettua; tilanne 3-2 mulle. 3-3:ssa mulla oli ainakin viisi pitopalloa omassa syötössä, mutta ei auttanut, ja erän loppu menikin aika nopeasti. Koko ajan oli hyvä fiilis pelata, ja kun vastustaja 2-4 tai 3-4 tilanteessa vähän herpaantui, pääsinkin hyvällä pelillä 5-4 johtoon. Meikän syötössä kaveri räppäsi neljä palautusta verkkoon, joten kolmas erä odotti. Kovasta tsempistä huolimatta en saanut kolmannen erän alun tuikkoja geimejä käännettyä itselleni ja pian olin tappiolla 0-4. Sitten voitin pari todella hyvää tsemppipalloa ja tasoitin vielä 2-4:ään. Pyristely ei auttanut ja takkiin tuli 3-6,6-4,2-6. Jos jotain parannettavaa hakee, niin linjakäännöt eivät toimineet kummaltakaan puolelta, ja jalat toimivat ehkä vain 97%. Nälkä jäi matsista, eli on treenattava jatkossa entistä ankarammin.

Johan (3) - GVLK4 II (7) 0-6 1-6

Tässä ajatuksia ottelusta, hieman sikin sokin. En jaksanut mitään yhtenäistä kirjoittaa:

Tennis on match-up laji, ja nyt vastustaja oli minun pelille erityisen hankala. Vasuri, joka painosti kovalla yläsivukierteellä minun yhdenkäden rystyä. Muutaman pallon kykenin pitää elossa pidempään, mutta se on vain niin hankalaa lyödä sitä pallo hartiakorkeudelta, kun tietää että vastustaja rankaisee armotta lyhyistä jäänneistä palloista. Pallot siis kulki pitkälti niin, että vastustaja löi rennosti ja napakasti minun rystylle, kunnes joko tuli virhe, tai palautin lyhyenä, jolloin hän kuittasi helpon winnerin. Yleensä tuli virhe, sillä oli pakko koittaa lyödä vaikeista palloista kunnolla takaisin. Vastustaja kun rankaisi 100% varmuudella lyhyistä. Asiaa ei auttanut yhtään, että taisi ensimmäisen erän ykkössyöttöprosentti lähestyä sataa vastustajalla, ja hänen syöttö oli todella hankala palauttaa. Jossain vaiheessa yritin hieman sekoittaa peliä sillä, että aloin lyömään rystyltä alajengaa. Tiukasti ne lähti ja matalana pomppu pysyi, mutta vastustaja vain rankaisi niistä todella hyvin kääntämällä jyrkkä kämmen mun rystykulmaan mitä yleensä seurasi verkollenousu (oli todella hyvä verkkopelaaja) tai winner linjaa pitkin kun palautin lyhyenä. Joten taktiikka ei toiminut.

En oikein tiedä mitä olisin voinut ottelussa tehdä paremmin. Palauttaa vastustajan syöttö, toki. Mutta vasta neulurissa minulle valkeni että olisi pitänyt tulla vastaan ja ottaa pallo suoraan noususta. Pompun jälkeen kierre vaan oli liian vahva, jotta rystyltä saisi mitään kunnon lyöntiä aikaiseksi. Vastustaja syötti 90% rystylle, niin kun vasurin pitää myös.

Hieman jäi sellainen fiilis, että vastustaja ei ikinä joutunut pelaamaan, joten ei selvinnyt miten hyvä hän oikeasti oli. Jos oma syöttö olisi toiminut hieman paremmin, ja olisin heti alussa tajunnut ottaa syöttö suoraan noususta, niin kenties olisin pakottanut vastustajan pelaamaan. Uskoisin että luvut olisivat silloin olleet hieman tasaisemmat. En kuitenkaan usko että nykyisellä pelitasolla ikinä kykenisin häntä voittamaan. Hänen peli vaan oli todella epäsopiva minun pelille. Jotta tuollaisia vastustajia vastaan pärjäisi tulevaisuudessa, niin pitäisi pystyä tekemään pisteitä rystypuolelta (niin kun esim. Lauri). Mutta yhden käden rystylle tämä on hankalaa. Toinen asia mikä hieman harmitti oli se, että löin lyhyet pallot vanhasta tottumuksesta (grrr!) vastustajan kämmenelle. Muutaman pisteen olisin saanut jos olisin muistanut tämän pienen seikan, sillä hänen kämmen oli valovuosia rystyä edellä.

Sanoisin että alisuoritin ottelun. Kenties osasyy oli se, että vastustaja aloitti ottelun aivan uskomattoman hyvin ja en ikinä oikein itse pääsyt mukaan peliin. Mutta, linjaa pitkin lyöminen on helvetin vaikeata yhden käden rystyllä, ja se on ainoa lyönti jolla olisin voinut painostaa vastustajan rystyä. Minkäs teet? Virheitä.

Jaakko (1) - GVLK4 III (4) 7-5 6-2

Oma matsi ei tosiaan ollut pelillesesti mikään mahtava. Kaikki tuntui
varsinkin ekassa erässä todella vaikealta. Kuten juttelin jo hallilla
ja minkä takia jätin nelurin väliin vaikka mun pitikin pelata, niin
oli selän jumissa olo. Mikään ei vaan tuntunut rennolta ja helpolta.
Vaikka en olekaan "How to win ugly" kirjaa lukenut, niin uskoisin oman
pelini olleen hyvin sen mukaista. Onni mun pelissä oli, että jalat
kuitenkin toimi ja sain paljon vaikeista paikoista palloja takaisin
kenttään ja kun nuoren vastustajan läpilyöntiyritykset tuntuivat
kohtuu usein napsuvan verkkoon niin oli havaittavissa pientä
turhautumista. Ekassa erässä pidin 2 kertaa oman syöttöni ja
vastustaja 1 kerran, joka mielestäni todella outoa, koska mielestäni
syötin varsin hyvin ja silti en onnistunut pitämään enempää omia
syöttöjäni. Eka erä taisi kestää noin tunnin. Erä ei tosiaan ollut
kaunista, mutta tiukkaa vääntöä se oli.

Toiseen erään vastustaja nosti alkuun vähän tempoa, mutta onneksi
omakin peli alkoi vähän parantua. Toinen erä oli mielestäni selvästi
parempaa peliä, tai ainakin pystyi lyömään vähän kovempaa. Niin ja
toisen erän alkuun löin kaikkien aikojen verkonkauttalyönnin, pallo
pomppasi 2 kertaa suoraan ylöspäin ja osui varmaan kokonaisuudessa 4
kertaa verkkoon, jonka jälkeen tippui verkkoa pitkin vastustajan
puolelle.

Tärkein asia on kuitenkin, että olen edelleen voittamaton divaripeleissä! :)

Johan (3) / Timo (5) - GVLK I (14) / GVLK III (4) 1-6 2-6

Johan: tilitys tähän

Timo:
tilitys tähän
Comments