Divaritennis‎ > ‎Edelliset kaudet‎ > ‎Ulkokausi 2013‎ > ‎

2. GST-TTS3 4-0

GST - TTS 3 4-0 (Tali, 16.6.2013)

Jaakko (7) - TTS3 I (4) 6-0, 6-2

 

Ekassa erässä pelasin omaa peliäni. Pidin temmon hyvänä ja vastustaja yritti hakea palloja. Peliä kuvaa aika hyvin se, että jossain vaiheessa hämmästelin kun lyön 3 metriä takaviivan takaa puhtaita winnereitä, eikä ne lyönnit ollut oikeasti edes kulmissa. Eka erä meni tosiaan helposti 6-0 ja peli tuntui lähinnä ajan tuhlaukselta.
 
Toiseen erään oma keskittyminen vähän herpaantui, ei kauhea yllätys tällaisessa pelissä. Oma peli meni vähän sellaiseksi pallotteluksi ja aloin samalla tehdä liikaa virheitä. Päästin vastustajan peliin mukaan. Tilane pääsi 2-2 ja taisi siinä olla vielä muutama breikkipallokin vastustajalla, sitten sain vähän kasattua omaa peliäni ja sain vietyä toisenkin erän.
 
Jotenkin pitäisi pystyä pelaamaan vaan omaa peliä tällaisissa, mutta mulla on tapana taantua vastustajan tasolle tällaisissa peleissä. Vastustajani voisin sen verran kehaista, että lyöntivarmuus oli hyvä, helppoja virheitä ei hirveästi tullut, mutta ei myöskään winnereitä. Massalla olisi voinut olla paljon ikävämpi vastus.

Mikko (6) - TTS3 II (1) 6-0, 6-4

Tämä oli taas niitä pelejä, joiden lopputulokselle olisi voinut lyödä koko omaisuutensa parin ekan lämmittelypallon jälkeen. Vastustaja oli kokematon pelaaja ja omasi varsin kotikutoiset lyönnit.
 
Eka erä meni nollille ilman, että mun tarvitsi tehdä oikeastaan yhtään mitään. En saa kummempia kiksejä siitä, että vien selvästi itseäni kokemattomamman vastustajan nollille, joten tokassa erässä ihan tietoisesti laskin omaa pelitempoa ja aloin kokeilla hieman vaikeampia lyöntejä. Samalla vastustaja alkoi päästä mukaan peliin ja lopetti helppojen virheiden tekemisen, enkä oikein itse enää löytänyt uutta virtaa peliin, joten erä eteni tasatahtia 4-4 -tilanteeseen asti. Pari viimeistä geimiä hoidin kuitenkin kunnialla kotiin. Vastustajalle on annettava kunniaa siitä, että mies haki sitkeästi pallot kentän kulmista ja onnistui neutraloimaan mun verkkopelin nostamalla joka kerta lobin (oli vielä kaverin vahvin lyönti ja sai sillä varmaan joku 6-7 pistettä).
 
Sinällään annetuilla geimeillä nyt ei mitään merkitystä mulle ole, mutta totuus on, että tällaiset pelit tulisi asenteen pysyessä kunnossa läpi pelin hoidella keskimäärin lukemin 6-0 6-1.

Johan (1) - TTS3 III (1) 6-0, 6-3

Kaverilla oli hyvä syöttö, hyvät volleyt ja kohtalainen varmuus peruslyönneissä ja liikkui hyvin. Valitettavasti paketti ei pysynyt kasassa, ja itse en pahemmin virheitä tee, joten lopputuloksen voi jo siitä päätellä. Yhdeksään peliin hänellä ei ollut pelipalloa, sitten oma peli vähän herpaantui. Oma syöttö, tilanne 40-0 4-0 johtoon. Pari hyvää pistettä vastustajalta ja pari hieman huolimatonta lyöntiä meikältä (kaksi kertaa painoin helpon volleyn pitkäksi) ja haave muna muna voitosta kaatui. Sen jälkeen varmuudella jauhoin homman kotiin, mutta vastustaja löysi hyvän vireen, ja useampi piste kesti päälle viidentoista lyönnin.  Omissa syöttövuroissa ei ollut hätää (lähti ykkönen jumalattoman hyvin välillä), ja voitto irtosi helpolla pienen herpannusken jälkeen.

Juteltiin hekten jälkeenpäin, niin vastustajalla oli viidentoistavuoden tauko tenniksestä, ja oli vasta äsken aloittanut uudestaan. Pelannut neljä kertaa. No sen kyllä huomasi, mutta huomasi myös sen, että peli oli sen verran terävää, että varmasti olisi ollut tiukka ottelu, jos hän olisi ehtinyt pelata enemmän. Etenkin volleyssä hänellä oli todella hyvä kosketus palloon, onneksi lähestymislyönnit olivat sen verran heikkoja, että volleytä ei pahemmin pääsyt lyömään.

Jaakko (7) / Mikko (6) - TTS3 I (4) / II (1) 6-2, 6-4

Jaakko:
Alkuasetelma, Mikolla on puhdas tili GST nelureista, mulla ei yhtään voittoa vielä GST nelureista, toisen putki tulee katkeamaan. Hyvä veikkaus oli, että se on mun putki.
 
Alkuun omittiin peli kokonaan itselle, eikä annettu vastustajalle mitään mahdollisuutta virheisiin. Joko tehtiin itse winneri tai helppo virhe. Tuollaista ei saa tehdä kun vastustajat ovat selkeästi huonompia, vaan heille pitää antaa mahdollisuus virheiden tekemiseen. Meiltä peli oli mun mielestä todella vaihtelevaa, välissä vietiin kuin pässiä narusta ja toisinaan oltiin erittäin hyviä helppojen virheiden teossa. Niissä syöttövuoroissa kun saatiin ykköstä kenttään ei vastustajalla ollut mitään jakoa.


Mikko:
Oli hiukan vaikea löytää uutta virtaa enää neluriin singelin lopun löysäilyn ja kokonaisottelun ratkeamisen takia. Molempien erien alussa vastustaja saikin muutaman geimin, mutta ratkaisevissa geimeissä meillä ei Jaakon kannsa ollut isompia vaikeuksia. Omat syöttövuorot pidettiin yhtä lukuun ottamatta ja haettiin tarvittavat murrot. Hienouksia ei tarvinnut esittää
Comments