Divaritennis‎ > ‎Edelliset kaudet‎ > ‎Ulkokausi 2013‎ > ‎

3. HyTS4-GST 4-0

HyTS4 - GST 4-0 (Hyvinkää, 19.6.2013)

HyTS4 I (11) - Lauri (8) 6-1, 6-2

Oman kaksarin tarina meni niin, että periaatteessa oli mukava pelata, mutta vastustaja oli joka osa-alueella "lite bätre". Sitten kun sen peli vähän rakoili ja tuli paikkoja päästä matsiin mukaan, niin lahjoitin geimit omilla tuplilla ja tyhmällä pelillä. Ekassa erässä Jerzy Janowizin oloinen kaveri löi hyvällä kierteellä nättiä varmaa peruslyöntiä ja mukavan pallottelun jälkeen aloin hermoilemaan, piti koittaa ratkaisua ja teinkin virheen. Tilanne 0-5. Sitten täysin yhtäkkiä vastustajalta tulikin pari tuplaa ja multa pari onnistumista; 1-5 ja 40-15. Tuplilla ja virheillä lahjoitin erän. Vastustajan vire oli kuitenkin järkkynyt, pystyin kahteen peräkkäiseen murtoon, ja kahdessa omassa syötössä oli useampi geimipallo, joita en koskaan ottanut. 2-1:stä 2-3:een ja lopulta suht tasaväkisen väännön jälkeen takkiin 1-6, 2-6. Kertaakaan en syöttöäni pitänyt, siitä piiitkä miinus. Samoin massalla pitäisi malttaa lyödä pallo monta kertaa kenttään ennen ratkaisuyritystä, ei onnistunut tässä pelissä. Peli oli vähän kuin ranskan avointen finaali, jossa Nadal oli joka alueella 5% Ferreriä parempi, ja lopputuloksena murskavoitto.

HyTS4 II (9) - Eero (7) 6-1, 6-3

 

Oma singeli oli aika rikkonaista peliä. Vastassa oli entinen A-luokan pelaaja, joka oli muutaman vuoden tauon jälkeen pelannut taas pari vuotta. Liikkumisesta oli paras terä poissa, mutta lyönnit olivat edelleen tehokkaat. Tämä yhdistettynä yllättävän nopeaan ja kovaan massakenttään sekä nopeisiin Dunlopin palloihin, ei ottelusta päässyt muodostumaan mitään varsinaista massavääntöä. Oma syöttö takelteli todella pahasti sisäkaudella tehtyjen tekniikkamuutosten ansiosta, tuloksena pahimmillaan 3 tuplaa per syöttövuoro. Toisaalta ykkösessä oli hyvin tehoja silloin kun se sattui osumaan ruutuun. Vastustaja syötti huomattavasti paremmin, varsinkin ensimmäiset puolitoista erää (keskiarvolla ässä per syöttövuoro plus syöttöwinnereitä). Kakkosessakin oli korkea kick, johon pääsin mukaan vasta toisen erän puolivälissä kun aloin tulla riittävästi vastaan. 

Pisteet olivat pääsääntöisesti lyhyitä em. syistä sekä vastustajan suorista lyönneistä. Olisi pitänyt pystyä liikuttamaan vastustajaa enemmän, mutta peli oli niin nopeatempoista  ettei pallon siirtely oikein tullut kysymykseen. Toki vastustajakin teki välillä virheitä, joten olisi pitänyt vain malttaa lyödä palloa enemmän kenttään. Peruslyönneistä tein kuitenkin liikaa malttamattomia virheitä. Ensimmäinen erä tylysti 1-6.

Toisessa erässä skarppasin vähän ja aloin saamaan edes kakkossyöttöä paremmin ruutuun. Lisäksi päästyäni jyvälle vastustajan kakkossyötöstä, onnistuin murtamaan syötön kahdesti kourallisella näyttäviä palautuswinnereitä (vaikka itse sanonkin). Tämä ei kuitenkaan riittänyt oman pelin tason heilahdellessa liikaa. Vastustajan syöttäessä *4-3 tilanteessa sain aikaiseksi vielä kaksi breikkipalloa, joista ensimmäiseen löin hyvän palautuksen pitkin linjaa, mutta vastustaja kurotti rystyn aivan takaviivalle, josta ryssin kämmenen verkkoon. Nice. Toisen breikkipallon vastustaja selvitti hyvällä syötöllä. Siihen katkesi kamelin selkä. Lahjoitin vielä viimeisen syöttövuoroni, joten matsi oli taputeltu lukemin 1-6, 3-6.

HyTS4 III (7) - Jaakko (7) 6-1, 6-0

Mulla oli itseni tasoinen vastus, ainakin paperilla, ja tukkaan tuli oikein kunnolla 1-6, 0-6. Junnupelaaja, jolta ei tuntunut löytyvän mitään heikkouksia. Tosi hyviä lyönteja, en voi sanoa hänen varsinaisesti pelanneen hyvin, koska en antanut siihen mahdollisuutta kun pelasin itse niin huonosti. Mulla ei toiminut mikään, tuplia ja helppoja virheitä riitti. Voisin ehdottaa GST:lle sellaista sääntöä, että massatenniskautta ei saa aloittaa sarjamatsilla, koska sen huomaa pelissä.

HyTS4 I (11) / II (8) - Lauri (8) / Eero (7) 6-1, 6-4

Pelaaja 1: Neluriin sain parikseni kaksarinsa jälkeen uudestisyntyneen "Boom Boom" Markelinin. Eeron eka syöttövuoro jäikin ekan erän kohokohdaksi, pari suoraa syöttövinneriä ja multa pari volleyvinneriä. Tokan alkuun tapahtui ihme ja pidin oman syöttöni ensimmäisen ja ikävä kyllä ainoan kerran koko päivänä. Onnistuttiin myös murtamaan molempien vastustajien syötöt ja johdettiin 3-1 ja 4-3, jonka jälkeen vastustajien kakkonen skarppasi syöttöään ja ainakaan mulle ei enää onnistumisia oikeastaan tullut. Ihan erilainen fiilis oli nelurissa, todella pienistä asioista on onnistumiset kiinni.

Pelaaja 2:
Neluri pelattiin heti perään HyTS:n ykköstä ja kakkosta vastaan. Nyt oma
syöttö alkoi kulkea, ykkönen tippui hyvin kenttään. Sillä saatiin suoria
pisteitä ja Lauri poimi marjat verkolta. Se olikin ensimmäisen erän
kohokohta, sillä pidimme kerran mun syötön. Toisessa erässä petrasimme ja
pelistä tuli tasaväkisempää. Mursimme vastustajien syötön kerran tai kaksi
ja pidimme mun syötön pari kertaa. Mahdollisuudet kolmanteen erään olivat
olemassa, mutta loppua kohden homma hyytyi kasaan. Lukemat 1-6, 4-6.Comments