Divaritennis‎ > ‎Edelliset kaudet‎ > ‎Ulkokausi 2013‎ > ‎

4. NurTS5-GST 4-0

NurTS5 - GST 4-0 (Klaukkala, 14.7.2013)

NurTS5 I (5) - Mikko (6) 2-6, 7-6(4), 6-4

Mun edellinen massakenttävoitto näyttää olevan kesältä 2008. Nyt oli lähellä, mutta kuitenkin niin kaukana.
 
Sain tietää, että joudun mahdollisesti kehiin edellisenä iltana vähän ennen puoltayötä. Aamulla tilanne varmistui, joten ei kun Klaukkalaan. Tennismailaa olin pidellyt edellisen kerran reilu kuukausi aiemmin, ja liikunnat muutenkin jääneet pariin tunnin fillarilenkkiin ja golfkierrokseen.
 
Vastassa oli mua jonkin verran vanhempi tason 5 kaveri, jolla oli sinällään ihan ok lyönnit, mutta ei mitään erityisosaamisalueita. Pallottelun aikana mietin jo, että matsista on vaarana tulla aika pitkä.
 
Alku ei kuitenkaan siltä näyttänyt, karkasin helposti 4-0 -johtoon kaverin tuskaillessa oman suorittamisensa kanssa. Erän lopussa kaveri sai pelistä hieman kiinni, mutta sain silti pidettyä erän selkeästi lukemin 6-2.
 
Toisessakin erässä karkasin jo 3-1 ja 4-2 -johtoihin, mutta peli oli jo selvästi tasoittunut kaverin päästessä kiinni rytmiin ja mun alkaessa menettää otetta. Pääsin syöttämään vielä 5-4 ja 6-5 tilanteissa otteluvoitosta, mutta tuloksetta. Tiebreakiakin johdin 3-1, mutta hävisin 5 pinnaa putkeen ja erä paketissa.
 
Kolmannessa erässä loppui sitten ensin puhti, sitten liike ja lopulta kiinnostus ja jäin nopeasti 1-5 -tappiolle. Sitten kaveri herpaantui ja otin kolme geimiä putkeen ja pääsin vielä syöttämään tasoituksesta, mutta tupla ja kolme muuta helppoa virhettä siihen ja kohti kotia tappio niskassa.

NurTS5 II (4) - Timo (4) 6-4, 7-6

Oma kaksari: vastassa tason 4 kaveri, jolla tuore turnausvoitto D:ssä ja ihan OK peluri. Matsi alkoi hermostuneesti, mutta tein alussa hieman vähemmän virheitä ja johdin jo 3-1, näytti hyvältä jo 4-1:een breikkaamisenkin osalta. Äkkiä oltiinkin jo tasatilanteessa ja oma peli oli todella virhealtista. En oikein muista ekan erän loppua, mutta kyllähän se niin täytyi mennä, että hävisin oman syöttöni 4-5:ssä. Mahdollisuudet ekan erän voittoon olivat ehdottomasti, ei vain maistunut.

Tokassa erässä mentiin aika tasatahtia, ja 4-5:ssä syötin jo 0-30 -tilanteessa, mutta sain taisteltua 5-5:een. Breikkasin perään ja näytti jo vaihteeksi hyvältä. Johdin omaa syöttövuoroa 40-15, mut ekassa eräpallossa taisin pelata liian pehmeästi ja vastustaja rankaisi, toisessa yritin pelata positiivisemmin ja räppäsin kämmenen verkkoon ties monennenko kerran. 

Tämän jälkeen gamea pelattiin varmaankin 15 minuuttia, ja uskoisin että mulla oli näiden kahden lisäksi 6-8 eräpalloa (ja vastustajalla ehkä 3-4 murtopalloa). Aika monta geimipalloa sähläsin ihan itse, mutta myös vastustaja pelasi mun kannalta harmillisesti noi pisteet hyvin, vaikka kyllä hänkin virheitä muuten teki. Lähimmäksi erävoittoa pääsin, kun vastustaja löi verkolta pallon pokalla just ja just sisään. En vain saanut millään sitä viimeistä pistettä.. Not my day, mutta aika tuttua.

Taiskassa vastustaja oli sitten totta puhuen jo onnekkaampikin: mm. eka piste päättyi linjalyöntiin ja 2-0 tuli ohituslyönnillä, jossa vastustaja osui palloon kaksi kertaa :)

4-6 -tilanteessa tein yhden matsipallon pelastettuani vielä komeasti tuplan, ja matsi päättyi siihen. Taiska oli tosiaan vähän arpomista, mutta kyllähän mun olisi pitänyt pystyä tuossa 6-5 -tilanteessa erä viemään, näin se vain on. Olin matsin aikana aika varma siitä, että kolmannessa erässä olisin suosikki, mutta sinne asti en ihan päässyt. Toinen vaihtoehto olisi tietysti ollut voittaa se tärkeä viides game ekassa erässä ja mennä 4-1 -johtoon, niin matsista olisi voinut muodostua toisenlainen. Jos ja jos..

Itse matsi oli alusta loppuun aikamoista kipsausta molemmilta pelaajilta: kumpi tahansa sitten yrittikin jotain, teki yleensä virheen. Pahimmillaan peli oli melkoista moonball-touhua. Kun kummankaan pelaajan oma peli ei ollut vain laittaa palloa löysästi kenttään, niin tuuppauksesta huolimatta helppoja virheitä tehtiin puolin ja toisin. Lisäksi arviolta 80% yrityksistä tehdä aktiivisesti piste päättyivät virheeseen, tämän totesi myös katsoja :)

Täytyy taas kovasti ihmetellä, että miten löysin matsiin taas näin epävarman lyöntivireen. Vajaaseen viikkoon kävin kuitenkin kolmesti treenaamassa tunnin, ja vaikkei peli huipputikissä ole missään nimessä ollut, en tosiaan odottanut että mulla olisi näin isoja vaikeuksia laittaa palloon vauhtia siten, että se pysyisi kentässä. Superpallomaiset, syvästi halveksimani US Openit eivät auttaneet asiaa, mutta pallot olivat samat molemmille ja hyvällä pelillä pallo kuin pallo pitäisi saada rajojen sisään. Myös lobit eivät toimineet tänään ollenkaan - osa oli liian helppoja, osa taas meni niukasti pitkäksi.

Positiivisella puolella tsemppasin sen minkä pystyin, ja syötin suht OK vaikka kyllä ykkönen tuli ruutuun noissa geimipalloissa harvemmin kuin yleensä, se on sanottava. Valitettavasti vastustaja palautti mun syötöt tosi varmasti, joten mitään etua en syötöstä saanut.

Kuten etukäteen toivoin, tää matsi oli hyvä tasonmittari, ja mä nyt kyllä failasin sen testin. Ehkä eka divaripeli, joka oli aika 50/50. Jos näitä niukkoja häviöitä ei olisi entuudestaan niin reilusti tilillä, niin voisi laittaa sattumankin piikkiin (esim. ne lukuisat eräpallot..) mutta kyllähän mulla tässä matsipelaamisessa on aivan mielettömästi kehitettävää. Tänään en kertakaikkiaan saanut kämmentä sulatettua, ja tällöin mun on vaikea matseja voittaa.

Helppo olis heittää lelut kehästä (tai maila kentältä) tämän matsin jälkeen ja laittaa mailat myyntiin, mutta sen verran asennetta löytyy, että tästä noustaan vielä, jollain ilveellä. Valitettavasti toi "liika asenne" saattaa olla myös mun ongelma matseissa..

NurTS5 III (1) - Johan (1) 4-6, 6-4, 6-3

Nilkat vähän kipeinä.

NurTS5 II (4) / IV (7) - Timo (4) / Johan (1) 6-4, 6-4

Pelaaja 1: Nelurista ei jaksa paljoa tarinoida, kokonaisottelu oli ratkennut ja Johanin kanssa oltiin molemmat aika puhki 2-3h hellevääntöjen jäljiltä, vastustajan tuodessa kentälle yhden tuoreen miehen. Molemmat erät olivat voitettavissa ja johdettiin kumpaakin. Tokan erän 4-1:stä hävittiin viisi gamea putkeen, mukaanlukien 4 no-adia, ja siinähän se. Pomppu sinne, pomppu tänne ja taiskassa oltaisiin oltu. Mutta ei kyllä pelattu mitenkään hyvin, eikä oikeastaan varsinaisesta nelurista ollut oikein tietoakaan. Mutta matsitilanteen ollessa 0-3 en nyt jaksa tuossa kauheasti piehtaroida. Omasta pelistä jäi positiivisena mieleen syöttö, ei paljon muu.

Pelaaja 2:
tilitys tähän
Comments