Divaritennis‎ > ‎Edelliset kaudet‎ > ‎Ulkokausi 2014‎ > ‎

4. NurTS 5-GST 1-3

NurTS 5 - GST 1-3 (Klaukkala, 24.6.2014)

NurTS 5 I (23) - Jaakko (23) 2-6, 3-6

Mun vastustaja joutui perumaan pelaamisensa noin 10 min ennen ottelun alkua. Sitten alkoi vastustajajoukkueessa soittelu, mistä saadaan tuuraaja. Paikalle saatiin 59 vuotias C1 taso 23 pelaaja. On näköjään seniorisarjoissa pelannut tappioitta.

Vastustaja pelasi juuri sellaista peliä kuin osasin odottaa. Lyönneissä on hyvä pituus ja varmuus, mutta kovuus ja yläkierre puuttuvat. Pelasin alkuun terävästi ja menin 3-0 johtoon. Tulee vähän hyvänolon tunnetta, että näinhän tämä menee. Jää viiminnen terävyys lyönneistä pois ja huomaan juoksevani kentää ympäri pallon perässä. Vastustaja nousee 3-2 tilanteeseen. Tulee herätys, keskittyminen ja terävyys paranee, vien ekan erän 6-2.

Toinen erä on yhtäkkiä tilanteessa 0-3, mitä tässä on taas tapahtunut? Päätän, että tämä erä ei ollut vielä tässä, vaan 2 voitettua geimiä niin erä olisi lähes tasan. Voitan nuo 2 geimiä ja perään 4 lisää. Voitan ottelun suht selkeästi 6-2, 6-3.

Ottelussa tuli taas kerran todettua, että mulla ei ole "omaa peliä" vaan mukaudun vastustajan peliin. Mun olisi pitänyt pelata terävästi ja pitää painetta vastustajan päädyssä. Mutta ei mukaudun vastustajan peliin ja lähden itsekin pelaan varmaa palloittelua. Puolustuksekseni, kentät olivat varsin hitaat, palloina oli iki ihanat US Openit ja vastustaja lyö flättiä lyöntiä, niin ei se pelaaminen ihan helppoa ole, vai mitä Johan?

NurTS 5 II (21) - Eero (22) 3-6, 5-7

Mun vastus oli Ari Murole, joka pelasi aika samalla pelityylillä kuin minäkin. Yläkierteinen syöttö ja tuli hanakasti verkolle tilaisuuden tullen. Itse tosin pelasin eilen vähän passiivisemmin ja pyrin ohjailemaan peliä takakentältä. Jo alkuun näytti siltä, että varmuus / virheet ratkaisee pelin. Niin siinä kävikin, tein vähemmän virheitä kuin vastustaja. Sanoinkin pelin jälkeen, että jos vastustaja olisi tehnyt ratkaisevissa paikoissa virheen pari vähemmän, niin peli olisi ollut aivan erilainen. Esim. ensimmäisessä erässä menin 4-1 johtoon, mutta siihen mennessä olin pitänyt kaksi ensimmäistä syöttövuoroani 0-40 ja 15-40 -tilanteista. Melkein kaikki geimit olivat ottelun aikana tiukkoja ja jouduin pelastamaan jatkossakin breikkipalloja. Toinen erä meni jännäksi, kun mulla oli jo 4-5 tilanteessa vastustajan syöttäessä 2 matsipalloa (15-40). Vastustaja pelasi aivan jäätävän hyvin ja piti syöttönsä. Pidin pienten vaikeuksien jälkeen omani ja 5-6 tilanteessa pääsin 0-40 tilanteeseen. Taas vastustaja pelasi todella hyvät kaksi pistettä, mutta viidennessä matsipallossa löin ehkä ottelun parhaan lyöntini, puhtaan ohituswinnerin rystyltä vastustajan tultua verkolle. Oma peli tuntui yllättävän hyvältä, sain ykkössyöttöön puhtia matsin edetessä ja peruslyönnit toimi kiitettävästi.

NurTS 5 III (21) - Mikko (16) 2-6, 2-6

C1-tason vastustaja oli pallottelussa aika hyvä, haki hyvin palloja ja pisti väliin tiukkaa slaissia molemmilta puolilta. Odotin pitkää ja tasaista vääntöä.
 
Toisin kuitenkin kävi, pelin alettua kävi selväksi, että vastustajan tuntuma oli aika hakusessa, mitä ei yhtään auttanut heikosti sujunut syöttö. Pahimmillaan tuli kolme tuplaa putkeen. Itse pelasin aika solidisti, virheitä tuli etenkin ekassa erässä todella vähän ja tatsi oli sen verran hyvä, että pystyin hakemaan kentän rajoja lyönneilläni. Eräpalloissa teki tiukkaa, eka erä taisi tulla kotiin neljännellä ja toinen erä kolmannella eräpallolla. Loppunumerot 6-2 6-2

NurTS 5 II (21) / III (21) - Jaakko (23) / Eero (22) 5-7, 6-1, 10-6

Pelaaja 1: Sitten neluriin. Mun osalta peli oli alkuunsa todella vaikeata ja otan suosilla vastustajien 5-1 johtoon pääsyn aika pitkälle omille harteilleni. Neluriin vaihtaminen on muutenkin yleensä vaikeata, niin lisäksi nyt lyönnit ja syötöt muuttuivat paljon kovemmiksi ja kierteisemmiksi. Tähän kun lisää, että olen verkolla kuin pelokas jänis ajovaloissa niin oma peli ei todellakaan ollut hyvää. Tämä johti siihen, että olin verkolla pitämässä erittäin aktiivisesti linjaa kiinni ja Eerolle jäi lähes koko kenttä puolustettavaksi. Aloin kuitenkin päästä pikku hiljaa peliin mukaan ja saamaan rohkeutta, mielestäni pelasin ihan hyvin tuon ekan erän lopun. Pääsin jopa toteuttamaan syöttö-volleytä omissa syöttövuoroissa hyvien volleyden kera. Jotain kevään treenit ovat auttaneet.

Toinen erä meni helposti ja nopeasti vastustajille. Matsitie-breikissa mentiin tasaisesti 4-5 tilanteeseen, jossa ero sitten pääsi ratkeamaan vastustajille. Onhan nuo aina aika pienestä loppujen lopuksi kiinni. Sitä neluria olisi ihan hyödyllistä treenata muulloinkin kuin pelatessa.

Pelaaja 2:
Fysiikan takia neluri oli mun osalta todella vaikeaa. Vaihdoin singelin jälkeen sukat, niin selkä kramppasi... Taidettin olla nelurin ekaa erää jo 1-5 tappiolla, mutta noustiin jollain ihmeen kaupalla erävoittoon. Match tiebreakissa mulla oli selkä jo niin puhki/jumissa, että en saanut edes syöttöä ruutuun.
Comments