Divaritennis‎ > ‎Sisäkausi 2014-15‎ > ‎

2. HTS2-GST 0-4

HTS 2 - GST 0-4 (Hämeenlinna, 9.11.2014)

HTS 2 I(19) - Lauri S. (24) 1-6, 0-6

Lauri S.:

Vastassa oli taas junnu ja alustana nopea boltex, joten lähtötilanne matsiin ei ollut ehkä ideaalinen. Vastustajallani oli ihan OK peruslyönnit mutta liikkuminen oli syystä tai toisesta hieman vaisua. Oma pelini ei varsinkaan alkuun tuntunut mitenkään erityisen hyvälle. Etenkin kämmenen kanssa oli jatkuvasti ongelmia, kun yritin laittaa vähän enemmän vauhtia palloon. No, perusvarmuuteni ja liikkeeni riitti kuitenkin tällä kertaa helpohkoon voittoon.

HTS 2 II (18) - Eero (24) 6-7, 4-6

Eero:
 
Matsi alkoi osaltani huonosti, vastustaja meni heti 4-1 -johtoon. En oikein saanut peruslyöntejä ja palautusta kohdilleen vaan löin palloa monesti pitkäksi ja verkkoon. Boltexilla, 1,5h ajomatkalla ja jäykällä liikkumisella saattoi olla osuutta asiaan. Tämän jälkeen pelasin koko loppumatsin pelkkää serve and volleyta niin ykkös- kuin kakkossyötöstä. Momentum vaihteli geimistä toiseen ja niin onnistumisia kuin virhesumiakin tuli kummallekin pelaajalle. Pelityylin vaihdos kuitenkin oli meikäläiselle eduksi ja pääsin paremmin peliin kiinni - vastustaja totesikin vitsaillen kesken matsin, että "pelaa välillä takana". Vastustajalla oli tiebreakissa jo kaksi eräpalloa, joista ensimmäisen pelastin miekkailulla verkolla ja toisen sain lahjaksi tuplalla. Tämän jälkeen palautuswinneri ja S&V -piste toivat erän kotiin 6-7(6). Momentumin vaihtelu jatkui toisessa erässä, lopulta sain mukamas ratkaisevan murron ja syötin 3-5 -johtoasemassa ottelun huonoimman syöttövuoroni (3 tuplaa?). No, mursin vielä vastustajan syötön ja matsi kotiin. Ei ollut helppoa tänään, mutta voitto maistuu aina.

HTS 2 III (16) - Jaakko (22) 7-6, 4-6, 3-6

Jaakko:

Oma peli oli tosiaan varsin tiukka. Tuollainen mattoalusta ei ole mikään helpoin, kun sellaiseen ei ole tottunut. Lisäksi täytyy vähän sanoa palloista, jotkut Gammat, todella kevyet ja pehmeät tuntuiset jo alkuun. Alkulämmittely oli tällä kertaa se reilu 5 min jossa ei tosiaan tottunut siihen. Vastassa oli taas junnu, lyö kovaa, syöttää kovaa ja tekee virheitä.

 Eka erä eteni tasaisesti, johdin alkuun 2-0, vastustaja tuli ohi 2-3. Pääsin syöttämään 5-4 tilanteessa ekan erän voitosta, ei onnistunut, päädyin 5-6 tappiolle. Onnistuin siirtään ratkaisun tie-breakkiin. Johdin tie-breakkia 3-2, kaveri saa 2 pistettä putkeen lyömällä huonoja osumia. Seuraavassa pisteessä multa katkesi jänteet ja se oli siinä, ei tuntumaa mailaan, jonka onneksi kävin hakemassa aamulla Talista jännityksestä.

Toinen erä eteni tasaisesti, onnistuin 3-3 tilanteessa voittaan pari peliä putkeen. 5-3 tilanteessa kaveri nosti tasoaan varsinkin syötössä ja onnistui pitämään sen, omalla syöttövuorolla onnistuin sitten ottamaan 2. Erän itselle 6-4. Toisen erän alkuun kaveri piti syöttönsä, tämän jälkeen otin 5 peliä putkeen. Tämän jälkeen vasta kolmas peli toi erä ja ottelu voiton mulle 6-3.

Hankala pelata tuollaisia junnuja vastaan, jotka lyö tosi kovaa, mutta tekee myös paljon virheitä. Ei saa itse oikein kiinni lyöntirytmistä. Tatkitesisti päädyin, ettei pisteiden tekemistä kannata yrittää, vaan liikutella vaan kaveria kentällä ja odottaa, että se yrittää ratkaisuja jostain liian vaikeasta paikasta. Helppoja tosin ei saanut antaa, niistä tuli yleensä rangaistus. Pelin jälkeen kaveri kiukuttelee, että kun peli ei kulkenut yhtään ja mailassakin on huonot jänteet. Mailan haukkumiset onneksi kuitattiin kaverin isän ja jonkun seuran tyypin kanssa puhumalla Kontisen paistinpannu-matsista. Jos se kaveri onnistuu joskus saamaan virheet pelistään pois ja varmuutta niin tuolla liikkeellä ja niillä lyönneillä voi päätyä nopeastikin B:hen.

HTS2 I (19) / II (18) - Lauri S. (24) / Eero (22) 2-6, 1-6

Lauri S.: Meillä oli Eeron kanssa huikea alku matsiin ja peli tuntui tosi helpolle. 3-0 tilanteessa kuitenkin virheidemme määrä lisääntyi ja vastustaja pääsi peliin mukaan. Lopulta kuitenkin tasoero oli selvä. Etenkin Eerolla oli nelurissa tosi hyvää tekemistä: syöttö, palautus ja volley toimivat läpi ottelun. Omassa pelissäni jäi vielä parantamisen varaa mutta liikaan itseruoskimiseen en aio sortua.

Eero:
Kesän katastrofinelureista huolimatta dubbeli on kyllä enemmän mun laji kuin singeli. Varsinkin nyt boltexilla peli tuntui todella helpolta ja paransin otteitani selvästi singeliin verrattuna. Laurin kanssa sopi pelityyli - ja huumori hyvin yhteen, joten oli erittäin mukava pelata.
Comments