Divaritennis‎ > ‎Sisäkausi 2014-15‎ > ‎

3. Smash13-GST 1-3

Smash13 - GST 1-3 (Myllypuro, 15.11.2014)

Smash13 I (12) - Lauri S. (24) 1-6, 0-6

Vastassa oli oman ikäinen, urheilullisen oloinen kaveri ja heti lämmittelyssä huomasi, että vastustaja löi selvästi paremmin kuin kaksi edellistä singelivastustajaani. Kaverilla oli kokonaisuutena ihan OK peli. Ei mitään selviä heikkouksia, mutta ei mitään suuren suuria syömähampaitakaan. Vastustaja piti ekan erän alkuun oman syöttönsä ja hänellä taisi olla pari breikkipalloa 2-0 tilanteeseenkin. Taistelin kuitenkin ekan syöttövuoroni ja breikkasin heti perään tasaisin gamen päätteeksi. Sen jälkeen oma pelini lähtikin kulkemaan aika kivasti. Ei tehnyt mitään huikeita suorituksia, mutta en myöskään tehnyt helppoja virheitä, eli pelasin sellaista miesten C-luokan "David Ferrer" -peliä jota kaikki rakastavat. Tällä pelityylillä homma alkoi kääntyä minulle koko ajan helpommin ja helpommin. Kaveri ei saanut tehtyä winnereitä, mutta myös pidemmät pallot kääntyivät yleensä minun edukseni. Sain myös liikuteltua kaveria aika mukavasti, vaikka omakin winnerisarake jäi melko tyhjäksi. Selkeästi siis oma kauden paras matsi, vaikka parannettavaakin kyllä jäi. Numerot eivät ihan tee oikeutta kaverin pelitasolle.

Smash13 II (10) - Jaakko (22) 4-6, 2-6

Aamupelit ei oikein sovi mullekaan. Kevyen lämmittelyn jälkeen aivan tuskanen olo ja hiki virtaa, vaikka ei ole oikeastaan vielä edes tehnyt mitään. Voitin arvonnan ja valitsin taktisesti vastaanoton. Ensimmäiset 5 peliä meni syötönmurroilla, sen jälkeen tilanne muuttui ja seuraavat 5 peliä molemmat piti oman syöttönsä. Tästä seuraa eka erä mulle 6-4. Peli oli ekassa erässä tosi varovaista, rentous ja terävyys puuttuivat lyönneistä, lisäksi syöttäminen oli tosi tuskaista. Ottelun edetessä omaan peliin alkoi löytymään vähän terävyyttä ja rentoutta, tästä seurauksena sain tehtyä jo winnereitäkin kämmeneltä. Toinen erä meni sitten jo selvemmin 6-2 mulle. Vastustajalla ei tuntunut olevan varsinaisia heikkouksia, mutta ei myöskään mitään erityisiä vahvuuksia. Oli mukava pelata suurinpiirtein itsensä ikäistä vastustajaa vastaan kahden junnupelin jälkeen, kun pallot eivät olleet koko ajan täysillä lyömistä. Voitin ottelun mielestäni olemalla vähän parempi kaikessa paitsi syöttämisessä.

Smash13 III (6) - Johan (10) 6-3, 6-4

Niin, siis minua ei tappio vituta, van tapa millä se tuli. Vastustaja löi 70%-80% kämmenelle, ja aina kun oli vaikea tilanne, niin riitti että hän löi kämmenelle lyhyen helpon pallon ja piste oli ohi. Lukemattomia helppoja paikkoja ratkaista piste, ja kertaakaan en siinä onnistunut (kämmeneltä siis). Joku megakipsi varmana päällä. Se mikäs tässä syö on se, että olen tottunut siihen että vastustaja häviää pisteen jos hän lyö minun kämmenelle lyhyen helpon pallon. Tämä tappoi peli-ilon, kun kerta toisensa jälkeen lyön lujaa rystyltä ja vastustaja saa tökättyä pallon kämmenpuolelle lyhyenä helppona ja lyön sen suoraan verkkoon. Tuli sellainen evvk fiilis mitä ei ikinä saisi olla.

Lisäksi olin alussa aivan unitokkurassa, joten ei pystynyt pelaamana syöttö-volleyta. Vasta toisen erän tilanteessa 0-2 aloin olla sen verran mukana touhussa että omissa syöttövuoroissa vastustajalla ei ollut jakoa. Valitettavasti sama päti toistepäin myös.

Mitä tästä tuli opittua? 1. Toista ottelua en kello 09:00 pelaa. Aivan unessa eka tunti. 2. Kämmen vaatii 100-200h lisätreeniä. 3. On mahdollista lyödä alajengakämmentä vaikka koittaa lyödä yläjengaa. Ihailin pallon logon liikettä kämmenessä ja en voinut käsittää miten sain alajengaa aikaiseksi. Tämä ihmetytti minua suuresti ja kertoo siitä miten huonosti löin palloa kämmenpuolelta. Tämä siis oli toistuva ongelma =)

Smash13 I (12) / IV (4) - Jaakko (22) / Johan (10) 5-7, 2-6

Jaakko:

Tosiaan hirveän vakuttuneena, en lähtenyt pelaamaan neluri. Omassa pelissä ei ollut nelurissa tärkeä syöttö kulkenut, eikä Johanin pelikään hirveän vakuuttavalta kaksarissa vaikuttanut. Kuitenkin pelin alkaessa voitemme aika helposti ja nopeasti 5 peliä putkeen. Tämän jälkeen, oma keskittyminen vähän herpaantui ja tuli helppoja virheitä, samalla vastustajat paransivat omaa peliään. Vastustajat nousivat 5-5 tilanteeseen voittamalla 3 "no ad" palloa ja samalla he olivat myös hieman onnekkaita meidän lyöntien suuntautuessa juuri viivojen väärälle puolella, heidän lyöntien osuessa rajoille. 5-5 tilanteessa onnistuttiin vähän skarppaan omaa peliä ja onnistuttiin tiukkejen vaiheiden jälkeen voittamaan erä 7-5, erän viiminen pallo oli aivan huikea taistelu molemmilta pareilta.

Toisessa erässä vastustajat pääsivät 1-2 johtoon. Tämän jälkeen voitettiin 4 peliä putkeen ja päätettin, että tällä kertaa lopetetaan erä heti ja se onnistuikin. Pelistä, Johan paransi otteitaan huomattavasti ja pelasi varsinkin verkolla ja verkolle noustetta erittäin hyvin. Itse sekoitin peliä syöttäessä nousten välillä verkolle ja välillä jäädeen taakse. Mielestäni se mun syöttö-volley peli ei ollut hirveän huonoa, vaikka siitä päätinkin jossain vaiheessa luopua. Taakse jääminen johtui enemmänkin siitä, että koska vastustajat eivät pyrkineet aktiivisesti kahdella pelaajalla verkolle ja minun voittaessa pääasiallisesti takakenttä palloittelut, oli järkevämpää pysyä takana. Osittain peliä helpotti myös huomattavasti kaksarista parantunut syöttö.Johan:
Ero pelitasossa singelin ja nelurin välillä oli kuin yö ja päivä, ja se vietiin helposti. Kun johdettiin 5-0 niin vastustajat vetivät kyllä aikamoisella tuurilla pelejä itselleen, oli senteistä kiinni että ei mennyt 6-0, 6-1, 6-2, 6-3 jne. Harvemmin tulee sanottua näin tenniksessä, mutta nyt kyllä kävi vastustajilla kova tuuri. Pelattiin Jaakon kanssa hyvin ja jotenkin sain painettua singelin mielestä. Oma peli nelurissa oli lähellä parasta mitä osaan. Syöttö volley peli kulki mainiosti, ja muutenkin verkkopeli oli parasta mitä aikoihin olen esittänyt. Myös rystypalautus toimi mainiosti. Jaakon 4ptä en kommentoi, mutta mielestäni hän pelasi hyvin syöttö-volleyta lukuun ottamatta, minkä tähden hän lopetti sen jossain vaiheessa. Yhteispeli sujui yllättävän hyvin.

Comments