Divaritennis‎ > ‎Sisäkausi 2014-15‎ > ‎

6. GST-HLK4 2-2

GST - HLK 4 2-2 (Tapiola, 17.1.2015)

Lauri S. (25) - HLK4 I (29) 1-6, 1-6

Todetaan heti tähän alkuun, että vastustaja oli tänään juuri tuon verran parempi kuin numerot kertovat. Piste.

Vastassa oli ylivoimaisesti tämän kauden toistaiseksi kovin peluri. Hänellä oli todella hyvä syöttö, kovat peruslyönnit ja hän nousi hanakasti verkolle. Ongelmana oli, että jäin alakynteen kaikkien pallojen alussa, koska en saanut palautusta takaisin riittävän pahana, ja oma ykkössyöttöni ei tippunut ruutuun. Ja kaveri piti huolen että pallot pysyivät jatkuvasti todella lyhyinä. Niissä harvoissa pisteissä kun pääsin palloon mukaan, niin minulla oli sitten vaikeuksia oman lyöntirytmini kanssa. Koen, jos olisin päässyt useammissa palloissa pelaamaan pisteestä, niin olisin päässyt paremmin peliin mukaan ja matsista olisi voinut tulla ihan eri näköinen, sillä kaverin todella aggressiivinen pelityyli johti monesti myös virheisiin. Nyt koko matsi pelattiin täysin hänen ehdoillaan. No, tämä kaikki oli tietenkin hänen hyvyyttään ja minun kyvyttömyyttäni parantaa omaa peliäni. Tuskin parempi oma pelikään olisi voittoon asti riittänyt, mutta nyt jäi harmittamaan, etten missään vaiheessa päässyt lähellekään parasta tasoani.

Jaakko (23) - HLK4 II (25) 2-6, 7-5, 7-6(2)

Peli lähti liikkeelle aika sekavasti molemmilta. Mulla ei ollut paras mahdollinen tuntuma palloon, eikä varmasti ollut vastustajallakaan. Molemmat tekivät paljon helppoja virheitä, jotenkin päädyin 2-1 johtoon. Tämän jälkeen hävisin 8 peliä putkeen. Pelasin paikoitellen ihan hyvää peliä, mutta välillä tuli sitten virheitä. Vastustajan peli tässä vaiheessa varsin vakuuttavaa, terävät peruslyönnit, kun mulla jäi lyönnit vähän lyhyiksi niin aina tuli kiire, eikä virheitäkään tullut paljoa. Sinänsä pelit olivat kohtuu tasaisi, mutta en vaan sattunut voittamaan yhtään. Päädyttiin siis vastustajan voittoputken myötä toiseen erään 0-3 tilanteeseen. Tässä vaiheessa mietin, että vastustajan jatkaesa tolla tasolla, mulla ei ole mahdollisuuksia voittoon, mutta pari peliä pitäisi ottaa toisessakin erässä. Tässä vaiheessa vastustaja alkoi tehdä paljon virheitä ja myös tuplia. Taisin voittaa neljä peliä putkeen ja nousin 4-3 johtoon. Sitten peli hieman tasoittui ja voitettiin tasaisesti pelejä, kuitenkin erä päätyi mulle 7-5.

Kolmannen erän alkuun hävisin ekan pelin, jonka jälkeen voitin 5 peliä putkeen. Tässä vaiheessa vastustaja lopetti virheiden tekemisen kokonaan. Peli päätyi tilanteeseen 5-4 mun saamatta yhtään matsipalloa. Seuraavassa pelissä sain ekan matsipallon, jossa sain hyvän ohituslyönnin kaverin noustessa verkolle, hän onnistui sen vaivoin poimimaan ylös, pääsin lyömään hyvältä korkeudelta läheltä verkkoa vastustajan paetessa verkolta, pieni arviointivirhe pallo liian lähellä vartaloa ja löin verkkoon. Päädyttiin 5-5 tilanteeseen, jossa pelasin hyvin ja vein oman syöttövuoron kohtuu helposti. 6-5 tilanteessa mulla taisi olla parikin matsipalloa, toisessa epäilen vastustajan lyöneen yhden lyönnin yli, mutta kun en ollut aivan täysin varma niin en uskaltanut omassa matsipallossa tuomita sitä ulos. Päädyttiin taiskaan, se pysyi aika hyvin mun hallussa ja päättyi 7-2.

Mielestäni oman pelin taso parantui koko ottelun ajan. Alkuun tuli aika paljon huonoja osumia, jolloin pallot jäivät lyhyiksi, näistä rangaistiin hyvällä prosentilla. Ottelun edetessä omat osumat paranivat ja aloin haastaa vastustajaa peruslyönneissä ihan hyvin molemmin puolin. Oma varmuus parani myös loppua kohti. Ekan erän lopussa ja toisen alussa, vastustajan pelin kulkiessa, hänen pelinsä oli todella hyvää ja oma fiilis oli, että vaikka mun peli kulkisikin hyvin, niin en tätä ottelua tule voittamaan. Onneksi hän ei pystynyt tasoaan pitämään ja otti mut mukaan toisen erän 0-3 tilanteessa. Pelaaminen oli kivaa, jopa siinä 8 pelin tappioputkessa, eli sinänsä hänen pelitapansa sopi minulle hyvin.

Jännä juttu sinänsä nämä pitkät ottelut, mun mielestä mun kunto ei ole hirveän hyvä tällä hetkellä, ei ainakaan sellainen mitä sen haluisin olevan, massaa kertyy ja sellaista, mutta kuitenkin onnistun jotenkin nämä pitkät matsit kääntämään. Onko se sitten joku tahtokysymys, mutta kai muutkin haluaa nämä matsit voittaa?

Raine (2) - HLK4 III (4) 6-1, 6-0

Vastassa oli juniori jolla oli ollut pieni pelitauko. Vastustajalla oli kova ykkösyöttä ja hyvä kämmenlyinti, rysty oli selkeästi heikompi, eli taktiikka oli selvä. Oma peli lähti liikkeelle erinomaisen hyvin. Vastustajan ykkössyöttä toimi hyvin pari ensimmäistä syöttövuoroa mutta 4-0 tilanteessa alkoi takertelemaan. Täytyy olla tyytyväinen että en päästänyt kaveria pelaamaan lainkaan omilla vahvuuksillaan ja sain terävän alun otteluun.

Lauri S. (25) / Raine (2) - HLK4 I (29) / II (25) 1-6, 3-6

Lauri S.: Rainen kanssa ei oltu pelattu neluria moneen vuoteen ja valitettavasti se näkyi. Raine kyllä pelasi vahvaa omaa peliään, mutta valitettavasti sama huono peli, jota itse esitin singelissä jatkui myös dubbelissa. Tein jatkuvasti virheitä, joita normaalisti en tee. Vastustajan ykköspelaaja oli myös nelurissa todella hyvä, mutta kakkospelaajaa olisi pitänyt päästä haastamaan enemmän. Pienellä neluritreenillä voisimme varmasti parantaa Rainen kanssa nelurimme tasoa aika paljonkin.

Raine:
tilitys tähän
Comments